Kupi vstopnico
Trgovina Expano

Vas zanima še kaj?

Obrnite se na nas na 08 201 53 70 ali info@expano.si in z veseljem vam bomo odgovorili.

Kako do nas

Vnesi svojo lokacijo in pokazali ti bomo, kako najhitreje prideš do nas.
Razdalja:
Čas poti:
NAVODILA ZA POT
PRIKAŽI

Neuroterme

Preverite, koliko veste o različnih pomurskih vodah in kaj zmorejo vaše misli.

Voda, ki oblikuje Pomurje

Pomurje in voda sta neločljivo povezana — naj gre za termalne kopalne vode, mineralne pitne vode ali Muro, reko, ki določa vsakega Pomurca. Zdravilne vode, ki nastajajo daleč pod površjem zemlje, lahko pomenijo prijetno sprostitev v enem od številnih kopališč, mineralne pitne vode pa poleg potešitve žeje poskrbijo tudi za boljše zdravje. Naša življenja voda oblikuje na vseh ravneh — dobesedno in simbolično.

Premaknite vodo s pomočjo misli

V delu Expana, namenjenem vodi, preberite informacije o pomurskih vodah in se nato podajte na pot odkrivanja lastnih zmožnosti. Nadenite si napravo EEG, ki bo izmerila stopnjo vaše koncentracije ter v skladu z njo premaknila vodo v tulcu. Tekmujte in trenirajte svoje možgane – tudi za to lahko poskrbi voda.

Po meandrih Expana

Kot nihče ne more zares ustaviti toka Mure, nihče ne more zaustaviti domišljije ljudi. K razmišljanju o tem, kam vas bo ponesla pot, vas vabimo s tematskimi točkami, ki smo jih izpostavili v razstavnem prostoru, in vas pri tem ne omejujemo – prepričani smo namreč, da jih boste v resničnem svetu Pomurja sami našli še veliko več.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.
Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se". VEČ