Kupi vstopnico
Trgovina Expano

Vas zanima še kaj?

Obrnite se na nas na 08 201 53 70 ali info@expano.si in z veseljem vam bomo odgovorili.

Kako do nas

Vnesi svojo lokacijo in pokazali ti bomo, kako najhitreje prideš do nas.
Razdalja:
Čas poti:
NAVODILA ZA POT
PRIKAŽI

Čarobna jasa

Pričakajte hologramske podobe živali v pomurskem gozdu.

Rastline in živali Pomurja

Pomurska regija slovi po neokrnjeni naravi, v kateri dominira reka Mura, ki se nežno vije skozi številne gozdove in polja ter skupaj z njimi nudi zavetje mnogim živalskim vrstam. Nekoliko severneje se čez kar tretjino pomurskega prostora razteza krajinski park Goričko. Neverjetno je, koliko kulturne in naravne dediščine je mogoče najti v senci njegovih dreves, na čistinah ali skoraj povsem zaraščenih predelih, v katere človeška noga skorajda ne stopi.

Narava ima rada tišino

A gozdovi so živahni in polni življenja le, če jim naklonimo mir in tišino. Takrat se med debli in podrastjo pojavijo njihovi prebivalci. Umirite se in utišajte svoj glas in v Čarobnem gozdu Expana boste zagledali navadnega jelena, lesno sovo, štorkljo, smrdokavro in plavčka.

Po meandrih Expana

Kot nihče ne more zares ustaviti toka Mure, nihče ne more zaustaviti domišljije ljudi. K razmišljanju o tem, kam vas bo ponesla pot, vas vabimo s tematskimi točkami, ki smo jih izpostavili v razstavnem prostoru, in vas pri tem ne omejujemo – prepričani smo namreč, da jih boste v resničnem svetu Pomurja sami našli še veliko več.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.
Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se". VEČ