Kupi vstopnico
Trgovina Expano

Vas zanima še kaj?

Obrnite se na nas na 08 201 53 70 ali info@expano.si in z veseljem vam bomo odgovorili.

Kako do nas

Vnesi svojo lokacijo in pokazali ti bomo, kako najhitreje prideš do nas.
Razdalja:
Čas poti:
NAVODILA ZA POT
PRIKAŽI

Razišči jezero

Raziskovanje se vedno začne na površini. Če boste na površini Soboškega jezera tudi ostali ali pa si boste raje zmočili noge in še kaj, se odločite sami. Pridite kmalu in se vedno znova vračajte!

Prepričani smo, da vam bo Soboško jezero dalo veliko več, kot ste od njega morda pričakovali. Obiskovalcem so namreč na voljo številne aktivnosti – športne in kulturne, sproščujoče ali takšne, ki vas zabavajo dolgo v noč.

Čeprav je jezero, katerega površina je okrog 65 ha in dosega globine do 10 m, rezultat človekovega posega v prostor, je danes povsem zlito z naravo. Za svojega so ga vzele tudi številne živalske vrste, ki jih skrbno varujemo in jim s svojim delovanjem ne odvzemamo življenjskega prostora, temveč skrbimo, da z nami mirno in zadovoljno sobivajo. Poleg 50 vrst ptic, ki tukaj najdejo svoj dom ali postajališče na selitveni poti, so v jezeru številne ribe kot so ameriški somič, amur, babuška, klen, koreselj, krap, linj, ostriž, rdečeoka, rdečeperka, smuč, som, ščuka, zelenika.

Bodite aktivni

Lahko si nadenete plavutke, v vodo spustite svoj SUP, desko za deskanje na vodi, morda celo čoln ali pač samo kopalke* in uživate do sončnega zahoda ali še dlje. Morda pa se podate na okrog 4 km dolg sprehod okrog jezera in občudujete Expano z različnih perspektiv.

Soboško jezero še nima statusa kopalne vode, zato se v njem kopa in plava izključno na lastno odgovornost. Kljub temu redno preverjamo kakovost vode za naše obiskovalce – 
poročilo o ustreznosti vode.pdf
 

Bodite sproščeni

Pride dan, ko si želite samo sedeti in početi nič, si odpočiti med pohajkovanjem po hribčkih in dolinah. Pridite, posedite in kaj prigriznite. Morda bo prav tisti dan na odru ob plaži jezera pel ali igral nekdo, katerega glasu tako radi prisluhnete.

Bodite spretni

Svoje motorične spretnosti lahko preizkusite na kar 35 različnih napravah motorik parka ob Soboškem jezeru. Povsem dovolj jih je, da vas bodo zaposlile in navduševale več ur. Zlahka se celo zgodi, da boste kar naenkrat, ko bo sonce že zahajalo, ugotovili, da bi bilo dobro pogledati še kakšen drug del ponudbe Soboškega jezera. Pa nič hudega, jutri je nov dan in jezero bo še vedno tukaj!

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.
Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se". VEČ