Kupi vstopnico
Trgovina Expano

Vas zanima še kaj?

Obrnite se na nas na 08 201 53 70 ali info@expano.si in z veseljem vam bomo odgovorili.

Kako do nas

Vnesi svojo lokacijo in pokazali ti bomo, kako najhitreje prideš do nas.
Razdalja:
Čas poti:
NAVODILA ZA POT
PRIKAŽI

Otok ljubezni

Tudi v Pomurju se lahko odpravite na otok - na Otok ljubezni. Skozi čas ga je oblikovala reka Mura in po legendi je to kraj, kjer se srečujejo zaljubljenci, nekoč tudi beltinska grajska gospoda.

Reka Mura se je skozi stoletja ob svojem koritu poigrala z naravo in ustvarila naravni otok, ki so ga domačini poimenovali »otok ljubezni«. Otok je po svoji vsebini, lepoti in neokrnjeni naravi znan bližnji in širši okolici.  Na njem si lahko ogledate büjraški muzej, plavajoči mlin na Muri ali pa se sprehodite ob rečnem bregu med topoli in tulipanovci. Beltinska grajska gospoda se je v poletnih mesecih prihajala hladit v mursko šumo in kopat v »koupanco«, to je zajezeno Muro. Danes vam na otoku  pripravijo tudi »pajani« kruh, ki se odlično prileže po spustu po Muri. Na  otoku je namreč tudi privez za raft čolne in tako vmesna ali končna postojanska za tiste, ki si zaželijo rečnega wellnesa.

Ižakovci        
9231 Beltinci

+386 (0)2 541 35 80

ztk@beltinci.si

www.ztks-beltinci.si/

Odpiralni časi

09:00 - 18:00 (izven delovnega časa po dogovoru oz. predhodni najavi)

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.
Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se". VEČ