Kupi vstopnico
Trgovina Expano

Vas zanima še kaj?

Obrnite se na nas na 08 201 53 70 ali info@expano.si in z veseljem vam bomo odgovorili.

Kako do nas

Vnesi svojo lokacijo in pokazali ti bomo, kako najhitreje prideš do nas.
Razdalja:
Čas poti:
NAVODILA ZA POT
PRIKAŽI

TNC PETERLOUG

Turistično-nastanitveni center Peterloug je nastal iz zgradbe nekdanje osnovne šole, ki je bila še pred desetletji polna radoživih otrok, danes pa je center, kjer lahko najde svoje prenočišče za več kot poln avtobus doživetij željnih obiskovalcev.

Turistično-nastanitveni center Peterloug je nastal iz zgradbe nekdanje osnovne šole, ki je bila še pred desetletji polna radoživih otrok, danes pa je center, kjer lahko najde svoje prenočišče za več kot poln avtobus doživetij željnih obiskovalcev. Prostori, ki jih ponuja sodobno opremljen hostel, služijo za številne priložnosti, kot so šole v naravi, izobraževanja, seminarji, delavnice, razna srečanja, usposabljanja in team-buildingi.
 

V Peterlougu so vam na voljo sobe s skupnimi ležišči,družinske sobe z lastnimi toaletami in tušem,kuhinja, jedilnica in večnamenski prostor s TV in LCD projektorjem, terasa, pokrit prostor za piknike, odprto kurišče, zunanje nogometno in košarkarsko igrišče, igrišča za odbojko na mivki, zunanje naprave za razgibavanje, amfiteater, kolesarnica, 2 gorski e-kolesi in električna polnilna postaja.

Urejena sta tudi parkirišče in dostop za invalide na vozičkih.

Dodana vrednost centra je gotovo tudi njegova lega znotraj Krajinskega parka Goričko in območja Natura2000, nahaja pa se v neposredni bližini meje s Porabjem, kjer lahko raziskujete življenje slovenske manjšine na Madžarskem. Vedoželjnim bo naš center zanimiv tudi kot začetna oziroma končna točka astronomske učne poti Goričko pod zvezdami. Za usposobljene mentorje je na voljo profesionalni teleskop, ponujamo pa tudi vodeno nočno opazovanje neba.

V bližnji okolici nudimo še ogled Graničarskega muzeja – prvega tovrstnega muzeja v Slovenji, ki priča o varovanju meje od leta 1919 do danes.

Skupine in posameznike, ki jih zanima kulturna dediščina, popeljemo v bližnjo Etnografsko hišo, v kateri so razstavljeni stari predmeti ter predstavlja zakladnico običajev in vsakodnevnih opravil zdavnaj pozabljenih obrti. Željne narave pa napotimo na eno od številnih tematskih pohodnih ali kolesarskih poti.

S pisano paleto možnosti, ki vam jih ponujamo, vas vabimo v Turnistično-nastanitveni center Peterloug, kjer hodita z roko v roki nostalgija in obet prihodnosti, ko bosta človek in narava spet znala sobivati v sožitju.

Markovci 93,
9204 Šalovci

+386 (0) 41 458 187

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.
Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se". VEČ