Kupi vstopnico
Trgovina Expano

Vas zanima še kaj?

Obrnite se na nas na 08 201 53 70 ali info@expano.si in z veseljem vam bomo odgovorili.

Kako do nas

Vnesi svojo lokacijo in pokazali ti bomo, kako najhitreje prideš do nas.
Razdalja:
Čas poti:
NAVODILA ZA POT
PRIKAŽI

Prekmurska Vzorčna kmetija

Prekmurska vzorčna kmetija – ekološka idila v Prekmurju

Na slikoviti prekmurski ravnici, v kraju Banuta, se razprostira Prekmurska vzorčna kmetija, ki pokriva 20 hektarjev površine. Zgodba kmetije se je začela v letu 2022. 

Vzorčna kmetija je projekt, ki ga s pomočjo sredstev, ki jih sofinancirata Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije ter Agencija za razvoj podeželja in kmetijskih trgov, izvaja Pomurska madžarska samoupravna narodna skupnost (PMSNS).

Zavezani smo trajnostnemu delovanju, kar se odraža v naših kakovostnih pridelkih, kot so šparglji, jagodičevje in zelenjava. Naša predanost naravi je opazna tudi pri uvedbi kompostiranja kot ključnega mejnika na poti k okolju prijaznemu delovanju.

Zavzemamo se za tesno sodelovanje z lokalnimi pridelovalci ter spodbujamo uporabo domačih in lokalnih izdelkov. Naša kmetija je zanimivo učno središče, kjer se lahko poglobite v dragoceno znanje o trajnostnih pristopih in doživite lokalno kulturo v vsej njeni raznolikosti.

Vabimo vas, da si ogledate našo kmetijo ter se sprehodite po zeliščnem in kmečkem vrtu, ki ju skrbno negujemo v skladu z načeli permakulture.

Z nami se podajte v svet trajnostnih pristopov in odgovornega ravnanja do okolja.

Živali – srce naše kmetije

Konji, osli, sivo govedo, krškopoljski prašiči, mangalice uživajo v obsežnih zunanjih površinah, kar vam omogoča, da jih opazujete v naravnem okolju.

Harmonično sožitje med ribami in rastlinami – Aquaponika

Na svoji kmetiji poleg tradicionalnega in ekološkega kmetovanja uporabljamo tudi sodobne pristope.  V bazenu, ki je dom ribam, se odvija čudež narave. Voda, obogatena z ribjimi iztrebki, se uporablja kot hrana za rastline ter neprenehoma kroži iz bazena do rastlin in nazaj.

Obiščite nas na naših dislociranih enotah!

Naša kmetija se razteza na širokem območju, kjer imamo več dislociranih enot. Te nam omogočajo izvajanje raznovrstnih dejavnosti, ki so že od nekdaj bile pomembne v tem predelu Slovenije. Sem spadajo sadjarstvo, žganjekuha, mlinska dejavnost, čebelarstvo, pridelava muškatnih buč, vinogradništvo in pridelava oljnih buč.

Banuta 10,
9220 Lendava

+386 (0)8 382 87 37
info.kmetija@muravidek.com

muravidek.com/

Odpiralni časi

  • obisk po predhodni najavi
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.
Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se". VEČ