Kupi vstopnico
Trgovina Expano

Vas zanima še kaj?

Obrnite se na nas na 08 201 53 70 ali info@expano.si in z veseljem vam bomo odgovorili.

Kako do nas

Vnesi svojo lokacijo in pokazali ti bomo, kako najhitreje prideš do nas.
Razdalja:
Čas poti:
NAVODILA ZA POT
PRIKAŽI

Mlinarstvo Kolenko

Tretja generacija tradicionalne obrti mlinarstva v osrčju Prekmurja, med reko Muro in Lendavskimi goricami, z ljubeznijo pripravlja sveže izdelke iz žit in semen najvišje kakovosti in polnega domačega okusa.

Izdelki Mlinarstva Kolenko so vedno sveže mleti in zato vsebujejo prvotno naravno hranljivost in polnost okusov, na katerih temelji bogata domača kulinarika. Žita in semena, ki so dozorela na rodovitni zemlji lokalnih kmetovalcev, pridno meljejo mlinski kamni dveh ločenih mlinov, konvencionalnega in ekološkega, kar je edinstvena posebnost v Sloveniji. Ob njima stoji lična butična trgovinica, kjer obiskovalci kupijo ajdovo, pirino, koruzno, pšenično, ovseno, proseno, rženo in kamutovo moko, različne kaše, zdrobe, kosmiče in testenine. Ogled delovanja starih mlinov na kamen v lesenem mlinu, ki velja za lokalno kulturno znamenitost, pa je pristno doživetje življenja te tradicionalne obrti. Ob najavljenem ogledu pripravijo tudi degustacijo domačih slanih in sladkih dobrot, da v njih okusite odlične sestavine, ki nastajajo pod mlinskimi kamni.

Gornja Bistrica 198
SI - 9232 Črenšovci

+ 386 (0) 2 570 12 53
+ 386 (0) 41 899 066

info@mlin-kolenko.si

www.mlin-kolenko.si/

Odpiralni časi

pon. - pet.: 08.00 – 16.00
sob.: 08.00 – 12.00

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.
Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se". VEČ