Kupi vstopnico
Trgovina Expano

Vas zanima še kaj?

Obrnite se na nas na 08 201 53 70 ali info@expano.si in z veseljem vam bomo odgovorili.

Kako do nas

Vnesi svojo lokacijo in pokazali ti bomo, kako najhitreje prideš do nas.
Razdalja:
Čas poti:
NAVODILA ZA POT
PRIKAŽI

Grad Negova

Apolonija, zeliščarka  in zaljubljena popotnica vas bo popeljala na razburljivo odkrivanje zgodovine gradu Negova v istoimenski vasici pri Gornji Radgoni.

Podali se boste daleč nazaj, v 11. in 12. stoletje, ko naj bi na tem mestu stal lesen strelski dvorec. Iz tega se je nato razvil grad, na katerem je pozneje delovalo najstarejše sodišče v okolišu, ohranjen pa je tudi sramotilni steber oziroma pranger. Danes so v grajskih sobanah izpostavljene različne vsebine iz bogate zgodovinske, kulturne in naravne dediščine (Negovske čelade, Dihanje Zemlje, Negova skozi čas, Zelišča in čarovniški proces, Hologram Ivana Krambergerja, Fotograd Negova, Spominska soba dr. A. Trstenjaka,  Vinogradništvo in viničarstvo ter druge).  Mistični grajski izziv Negova ponuja obiskovalcem posebej zabavno odkrivanje gradu. Blagodejna energija ambienta in zeliščni vrt omogočata sprostitev in odmik od vsakdanjega vrveža. Nepozabna doživetja so tudi tradicionalne grajske prireditve (Festival ljubezni s Penina fejstom, Zeliščarski dan,  Srednjeveški dan, Grajska trgatev...), kjer se tematskim kulturnim kolažem pridružuje tudi regionalna kulinarična popestritev.

Negova 13
9245 Spodnji Ivanci

+386 (0)40 629 118

info@gradnegova.si

www.gradnegova.si

Odpiralni časi

10:00 - 17:00 (april - oktober)

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.
Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se". VEČ