Kupi vstopnico
Trgovina Expano

Vas zanima še kaj?

Obrnite se na nas na 08 201 53 70 ali info@expano.si in z veseljem vam bomo odgovorili.

Kako do nas

Vnesi svojo lokacijo in pokazali ti bomo, kako najhitreje prideš do nas.
Razdalja:
Čas poti:
NAVODILA ZA POT
PRIKAŽI

Gajševsko jezero

Gajševsko jezero je največji in najbogatejši ribolovni revir, ki z okolico daje zavetje številnim živalskim in rastlinskim vrstam. Obiskovalcem ponuja sprostitev in priložnost aktivnega oddiha.

Gajševsko jezero je nastalo z zajezitvijo reke Ščavnice in se je ponekod že popolnoma spojilo z naravnim okoljem, v katerem so svoje domovanje našle številne živali. Skoraj 80 hektarjev veliko jezero naseljujejo krapi, amurji, ploščiči, smuči, ščuke in somi. Na jezu jezera je manj rastlinja, zato pa so tu številna ribolovna mesta.  V jezeru in okrog njega se zadržujejo številne vrste ptic.  Del jezera v velikosti 10 hektarjev je ribji rezervat, ki je označen na tablah. Poleg ribičev je veliko  sprehajalcev, pozimi pridejo na svoj račun pogumni drsalci, saj jezero zaledeni. Gajševsko jezero je največji in najbogatejši ribolovni revir ter priljubljena destinacija za deskarje in ribiče.

Gajševci 0
9242 Križevci pri Ljutomeru
+386 (0)2 584 86 51
rd-ljutomer@siol.net

www.rd-ljutomer.si

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.
Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se". VEČ