Kupi vstopnico
Trgovina Expano

Vas zanima še kaj?

Obrnite se na nas na 08 201 53 70 ali info@expano.si in z veseljem vam bomo odgovorili.

Kako do nas

Vnesi svojo lokacijo in pokazali ti bomo, kako najhitreje prideš do nas.
Razdalja:
Čas poti:
NAVODILA ZA POT
PRIKAŽI

Dvorec Rakičan

Dvorec se nahaja na robu angleškega parka, v katerem deluje konjeniški klub. Je tudi raziskovalno izobraževalno središče in ponuja bogato vsebino za preživljanje aktivnih počitnic za otroke.

Utrjena postojanka v Rakičanu se prvič omenja 1431. Srednjeveško jedro gradu so domala izbrisale poznejše prezidave. Plemiška rodbina Batthyány, ki je gospodarila s posestjo najdlje, je v 1. pol. 17. stol. grad dodatno utrdila zaradi turške nevarnosti. Po prenehanju turških vpadov so ga temeljito prezidali po baročnem okusu, tako da je iz utrdbe v poznem 17. in 18. stol. nastal podeželski dvorec, kakršnega poznamo danes. Dvorec je obdan z lepo ohranjenem angleškim parkom, v katerem najdemo črni oreh in divje zajce. Številne stezice speljane skozi čaroben gozdič vodijo do kapelice in grobnice, ki sta bili zgrajeni leta 1880. V dvorcu med počitnicami organizirajo številne tematske tabore za otroke.

Rakičan, Lendavska ulica 28
9000 Murska Sobota

+386 (0)2 535 18 96

info@ris-dr.si

www.ris-dr.si

Odpiralni časi

08:00 - 17:00 (informacije)

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.
Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se". VEČ