Kupi vstopnico
Trgovina Expano

Vas zanima še kaj?

Obrnite se na nas na 08 201 53 70 ali info@expano.si in z veseljem vam bomo odgovorili.

Kako do nas

Vnesi svojo lokacijo in pokazali ti bomo, kako najhitreje prideš do nas.
Razdalja:
Čas poti:
NAVODILA ZA POT
PRIKAŽI
Sporočila

Uspešno leto poslovanja v Regijskem promocijskem centru Expano

 

Pred dobrim letom je Razvojni center Murska Sobota od Mestne občine Murska Sobota prevzel v upravljanje Regijski promocijski center Expano in s 13. aprilom 2019 so se odprla vrata obiskovalcem. Po enem letu beležimo pozitivne odzive obiskovalcev in pozitivno poslovanje.

V letu 2019, ko se je južni del Soboškega jezera že uredil in smo aprila odprli tudi vrata v RPC Expano, je zaživela celotna nova destinacija. Sobočanci, Pomurci, Slovenci in tuji gostje so pričeli redno prihajati tako na stalne vsebine kot tudi na razne dogodke in prireditve, ki so se zvrstile na novi lokaciji. Nova turistična destinacija z vsemi aktivnostmi pridobiva na prepoznavnosti in tako beležimo naslednje dosežke:

  • Na destinacijo RPC Expano in Soboško jezero je v enem letu prišlo čez 100.000 obiskovalcev.
  • Interaktivni doživljajski park si je od aprila 2019 do začetka marca 2020 ogledalo 19.560 obiskovalcev.
  • Ob Soboškem jezeru in RPC Expanu se je v enem letu odvilo čez 30 dogodkov in organiziranih srečanj.
  • V poslovnem središču Expano je bilo v enem letu organiziranih in izvedenih 65 različnih dogodkov (delavnice, seminarji, konferenca, srečanja, sestanki, predstavitve in drugo).
  • Večina obiskovalcev v interaktivnem doživljajskem parku so individualni gostje (60%) in prihajajo iz Slovenije, obiščejo nas tudi tujci, in sicer iz Avstrije, Madžarske, Hrvaške, Nemčije, Švice, Češke, Poljske, Nizozemske, Finske, V. Britanije, Italije, Francije, Kanade, ZDA, Avstralije in Koreje.
  • Poslovanje RPC Expano je bilo v obdobju enega leta (april 2019 – april 2020) pozitivno, kjer so generirani prihodki v RPC Expano presegali odhodke.
  • Umestitev produkta in turistične destinacije na spletni portal STO.
  • Ustvarjanje prepoznavnosti med splošno in strokovno javnostjo z objavami v digitalnih in klasičnih medijih, družbenih omrežjih in promocijskimi aktivnostmi na sejmih ter drugih dogodkih.
  • Nagrada za WEBSI  spletni prvaki  v digitalnem komuniciranju.
Kontakti in gradiva
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.
Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se". VEČ