Kupi vstopnico
Trgovina Expano

Vas zanima še kaj?

Obrnite se na nas na 08 201 53 70 ali info@expano.si in z veseljem vam bomo odgovorili.

Kako do nas

Vnesi svojo lokacijo in pokazali ti bomo, kako najhitreje prideš do nas.
Razdalja:
Čas poti:
NAVODILA ZA POT
PRIKAŽI
Sporočila

Soboško jezero dobiva novo podobo

 

Murska Sobota, 19. junij 2018 – Mestna občina Murska Sobota je včeraj začela z urejanjem okolice Soboškega jezera, ki skupaj s Paviljonom Expano predstavlja prvo fazo urejanja nastajajočega turističnega, športnega in doživljajskega parka. S sofinanciranjem iz evropskega mehanizma Celostnih teritorialnih naložb bo urejen južni del jezera v velikosti 43.183 m² z ureditvijo novih brežin in zelenih površin ter postavitvijo motoričnega parka z otroškim igriščem, urbano opremo in ureditvijo območja za prireditve in piknike.

Investicijo bosta po projekti dokumentaciji, ki jo je izdelal projektant Studio Kalamar, izvedla na javnem razpisu izbrana izvajalca. Ureditev okolice bo izvedel Pomgrad, gradbeno podjetje d.d. Murska Sobota, v vrednosti 804.644,48 evrov, motorični park pa družba Lesnina MG Oprema d.d. Ljubljana v vrednosti 684.708,41 evrov.

S postavitvijo Paviljona Expano in urejanjem južnega dela Soboškega jezera se Mestna občina Murska Sobota usmerja na nadaljnji razvoj jezera, kjer želi odpreti priložnosti vsem, ki v jezeru vidijo potencial za svoje ideje, da jezero postane sodoben in privlačen turistični, športni in doživljajski park.

Dodatne informacije:
Vida Lukač
T: 02 525 16 19, 031 323 555
E: vida.lukac@murska-sobota.si
Kontakti in gradiva
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.
Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se". VEČ