Kupi vstopnico
Trgovina Expano

Vas zanima še kaj?

Obrnite se na nas na 08 201 53 70 ali info@expano.si in z veseljem vam bomo odgovorili.

Kako do nas

Vnesi svojo lokacijo in pokazali ti bomo, kako najhitreje prideš do nas.
Razdalja:
Čas poti:
NAVODILA ZA POT
PRIKAŽI
Sporočila

Regijski promocijski center Expano in Soboško jezero v letu 2022 z najboljšim obiskom doslej

 

V INTERAKTIVNI DOŽIVLJAJSKI PARK EXPANO V LETU 2022 VSTOPILO 22.780 OBISKOVALCEV

V letu 2022 je Interaktivni doživljajski park Expano obiskalo 22.780 obiskovalcev, kar je 10 % več kot v letu 2021 in 30 % več kot v letu 2019.  Še vedno prevladujejo individualni gostje, vendar se število organiziranih skupin in šolskih skupin povečuje. Kot smo bili vajeni v preteklih letih, so tudi lani domači obiskovalci iz celotne Slovenije predstavljali večino, t.j. 96 % obiska.

Skoraj tretjina gostov se je pripeljala iz osrednje Slovenije, četrtina iz Maribora in okolice, sledijo obiskovalci iz Celja in okolice ter Gorenjske, slednjih je okrog 10%.  Tudi domačini nas radi obiščejo,  okrog 6 % obiskovalcev prihaja iz pomurske regije.  Tuji obiskovalci prihajajo iz najrazličnejših držav. Poleg naši sosedov nas radi obiščejo tudi Nemci, Poljaki, Nizozemci, kot tudi oddaljeni Avstralci, Japonci in Američani.

Regijski promocijski center Expano, ki deluje od leta 2019, je v interaktivnem doživljajskem parku sprejel že več kot 76.500 obiskovalcev. Ti obiskovalci so s pomočjo sodobnih tehnologij spoznavali Pomurje iz novih zornih kotov, se zabavali in pridobili nove informacije in dejstva o regiji in njeni ponudbi.

NA DESTINACIJI SOBOŠKO JEZERO V LETU 2022 OKROG 85.000 OBISKOVALCEV

Nova turistična destinacija z vsemi aktivnostmi pridobiva na prepoznavnosti in jo je v letu 2022 po ocenah obiskalo okrog 85.000 obiskovalcev, ki so se udeležili 35 različnih dogodkov in organiziranih srečanj ob jezeru in v Expanu. V poletnih mescih so že tretjo sezono obiskovalcem na voljo brezplačni ležalniki in senčniki. Prav tako je že tretje leto zapored na destinaciji jezera poskrbljeno za reševalno službo s prisotnostjo reševalca iz vode, kljub temu, da jezero nima statusa kopalnih voda in se obiskovalci v njem kopajo na lastno odgovornost.

DELAMO ODGOVORNO IN PRIZADEVNO. NAŠE DELO JE OPAŽENO

Za naše delo in rezultate smo poleg pohval prejeli tudi različne nagrade in priznanja, ki nas navdihujejo za nadaljnje aktivnosti na področju razvoja destinacije in novih produktov. V letu 2022 smo vpeljali standarde trajnostnega okoljskega poslovanja in pridobili okoljski certifikat Zeleni ključ, kar nam je omogočilo vstop v Zeleno shemo slovenskega turizma.  V zeleni shemi smo del družine Slovenia Green Attractions in del trajnostne zgodbe, ki jo Slovenska turistična organizacija promovira v svojih komunikacijah doma in v tujini. Trajnostno in odgovorno poslovanje bomo nadgrajevali in nadaljevali tudi v prihodnje, s čimer bomo še dodatno prispevali k okoljskemu ozaveščanju tako med zaposlenimi kot med obiskovalci.

NADGRADJUJEMO IN BOGATIMO NAŠE DELOVANJE

Naše poslanstvo je poleg tega, da obiskovalcem od blizu in daleč približujemo izvirnost Pomurja in edinstvenost njegovih doživetij, usmerjeno tudi v ustvarjanje turistične skupnosti ter razvoj novih in inovativnih turističnih produktov visoke kakovosti. Z aktivnostmi sledimo našemu poslanstvu ter se povezujemo s ponudniki turističnih storitev in produktov v regiji, kjer ustvarjamo nove skupne produkte in doživetja. Vsebine v regijskem promocijskem centru smo dopolnili in obogatili z novim produktom  »Doživi in okusi Pomurje«, s katerim nagovarjamo k obisku vinarjev, kmetij in ostalih ponudnikov okusov regije.  S produktom želimo turiste razpršiti po regiji in jim ponuditi edinstvena doživetja z vrhunskimi uporabniškimi izkušnjami.

Kontakti in gradiva
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.
Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se". VEČ