Kupi vstopnico
Trgovina Expano

Vas zanima še kaj?

Obrnite se na nas na 08 201 53 70 ali info@expano.si in z veseljem vam bomo odgovorili.

Kako do nas

Vnesi svojo lokacijo in pokazali ti bomo, kako najhitreje prideš do nas.
Razdalja:
Čas poti:
NAVODILA ZA POT
PRIKAŽI
Sporočila

Poletna sezona 2021 v Regijskem promocijskem centru Expano in ob Soboškem jezeru

 

Murska Sobota, 7. september 2021

Pred dobrima dvema letoma je Razvojni center Murska Sobota od Mestne občine Murska Sobota prevzel v upravljanje Regijski promocijski center Expano in s 13. aprilom 2019 so se odprla vrata obiskovalcem. V dobrih dveh letih smo deležni pozitivnih odzivov 45 tisoč obiskovalcev, ki so vstopili v interaktivni doživljajski park, prejeli priznanje Sejalec 2020 in se uspešno spopadali z izzivi epidemije.

V INTERAKTIVNI DOŽIVLJAJSKI PARK EXPANO TO POLETJE VSTOPILO ČEZ 10.000 OBISKOVALCEV

V treh poletnih mesecih letošnjega leta je samo v interaktivni doživljajski park, ob upoštevanju vseh priporočil za varen obisk, vstopilo čez 10.000 obiskovalcev. Večina obiskovalcev je Slovencev (98%), med tujci so Avstrijci, Nemci, Italijani, Madžari, Francozi, Čehi, Nizozemci, Švicarji in Litvanci. Regijski promocijski center Expano je sicer v času svojega delovanja v interaktivnem doživljajskem parku sprejel že 45.000 obiskovalcev, ki so s pomočjo sodobnih tehnologij spoznavali Pomurje iz novih zornih kotov, se zabavali in pridobili nove informacije ter dejstva o regiji in ponudbi v njej. V času 29 mesecev delovanja je Expano od odprtja moral kar dvakrat zapreti vrata zavoljo epidemije, skupaj 8 mesecev, kar predstavlja skoraj tretjino časa celotnega poslovanja. Kljub izzivom, s katerimi smo se soočali vsi v turizmu, smo že lansko poletje beležili dober obisk. Letošnja poletna sezona (junij - avgust 2021) pa je prinesla najboljšo obiskanost doslej.

NA DESTINACIJI SOBOŠKO JEZERO V LETU 2021 52.000 OBISKOVALCEV

Nova turistična destinacija z vsemi aktivnostmi pridobiva na prepoznavnosti, ki jo je v dobrih dveh letih obiskalo okrog 250 tisoč obiskovalcev, ki so se udeležili čez 250 dogodkov in organiziranih srečanj ob jezeru in v Expanu. V poletnih mesecih so obiskovalcem že drugo sezono bili na voljo brezplačni ležalniki in senčniki. Prav tako je že drugo leto zapored na destinaciji jezera poskrbljeno za reševalno službo s prisotnostjo reševalca iz vode, čeprav je jezero brez statusa kopalnih voda in je kopanje na lastno odgovornost. V letu 2021 je destinacijo Soboškega jezera obiskalo 52.000 obiskovalcev.

Razvojni center Murska Sobota
Regijski promocijski center EXPANO

Bakovska ulica 41 I SI 9000 Murska Sobota
info@expano.si I www.expano.si

Kontakti in gradiva
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.
Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se". VEČ