Kupi vstopnico
Trgovina Expano

Vas zanima še kaj?

Obrnite se na nas na 08 201 53 70 ali info@expano.si in z veseljem vam bomo odgovorili.

Kako do nas

Vnesi svojo lokacijo in pokazali ti bomo, kako najhitreje prideš do nas.
Razdalja:
Čas poti:
NAVODILA ZA POT
PRIKAŽI
Sporočila

Paviljon EXPANO bo Pomurje v malem

 

Murska Sobota, 21. junij 2017 – V Murski Soboti so danes predstavili kreativne rešitve zasnove paviljona EXPANO, ki bo v prihodnjem letu postavljen ob Soboškem jezeru. Predstavitve so se udeležili predstavniki pomurskih občin ter predstavniki iz gospodarstva in turizma. V razpravi, ki je bila del predstavitve so podali svoje poglede na predstavljene rešitve, vsebine in ponudbo paviljona. Z idejami iz današnje razprave bodo nadgradili izbrano kreativno rešitev družbe FRANCFRANC, ki jo je Mestna občina Murska Sobota izbrala na javnem razpisu. Gradbena dela za postavitev paviljona ob Soboškem jezeru se bodo predvidoma začela jeseni, medtem ko bo v prihodnjem letu sledila instalacija opreme, postavitev vsebin in otvoritev.

»Paviljon iz svetovne razstave Expo v Milanu smo umestili ob Soboško jezero z namenom, da  tukaj ustvarimo sodoben turistični, kulturni, športni in poslovni center regije. Da zgradimo Vrata v Pomurje. Vrata v Slovenijo,« je povedal župan Mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek. S položajem tik ob avtocesti je izbrana točka odlična lokacija za razvoj vstopne točke v Pomurje in v Slovenijo. Po Jevškovih besedah želijo Pomurje razvijati v prvovrstno turistično destinacijo: »To je vizija našega turizma. Za zahtevne goste, ki znajo ceniti čas, ki se ustavi. Pomurje sta čas in prostor, kjer duša najde svoj mir.« Župan  se je ob tej priložnosti zahvalil vsem županjam in županom, ki so v tem projektu prepoznali pomen za celotno regijo.

»V Razvojnem centru Murska Sobota ob nalogah regionalne razvojne agencije aktivno delamo za to, da bo regija v polni meri izkoristila skupne priložnosti, ki nam jih odpira paviljon. Ta projekt vidimo kot steber prihodnjega turističnega in poslovnega razvoja Pomurja. Priložnosti prinaša vsaki lokalni skupnosti, ponudnikom turističnih vsebin, podjetjem, kulturnim ustanovam, društvom ter vsem, ki ustvarjajo pestro ponudbo Pomurja,« je povedal Bojan Kar v.d. direktor Razvojnega centra Murska Sobota.

»Panonska pokrajina ima svoje značilnosti, ki smo jih pri konceptu Paviljona EXPANO upoštevali. Ta bo predstavljal presečišče med gospodarsko in turistično vizijo in ju bo povezoval skozi 5 ključnih gospodarsko turističnih stebrov: narava, termalna voda, aktivni turizem, kulinarika in kulturna dediščina. Ogled razstave bo posebno in predvsem aktivno doživetje, ki bo obiskovalcem še dalj časa pustilo globoke vtise o Pomurju,« je povedal Manuel Kuran iz podjetja FRANCFRANC.

Dodatne informacije:
Vida Lukač
Kabinet župana
Mestna občina Murska Sobota
T: 02 525 16 19, 031 323 555
E: vida.lukac@murska-sobota.si
Kontakti in gradiva
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.
Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se". VEČ