Kupi vstopnico
Trgovina Expano

Vas zanima še kaj?

Obrnite se na nas na 08 201 53 70 ali info@expano.si in z veseljem vam bomo odgovorili.

Kako do nas

Vnesi svojo lokacijo in pokazali ti bomo, kako najhitreje prideš do nas.
Razdalja:
Čas poti:
NAVODILA ZA POT
PRIKAŽI
Sporočila

Na ogled fotografska razstava Igorja Ternarja »Videti nevidno«

 

Regijski promocijski center Expano z interaktivnim doživljajskim parkom navdušuje in navdihuje obiskovalce za nadaljnje odkrivanje naše regije. Vabi k raziskovanju skritih kotičkov, iskanju miru v naravi in avtentičnim doživetjem. Zato ni naključje, da je na ogled razstava Igorja Ternarja, ki je skozi objektiv ujel lepoto vsakdanjosti, ki je v vsakodnevnem hitenju prezrta. Barvitost in eleganca, ki jo predstavljajo njegove fotografije, nam približajo svet žuželk, ki jih bomo po novem gledali z drugačnimi očmi.

Igor Ternar je izkušen fotograf, ki je sodeloval na številnih domačih in mednarodnih skupinskih fotografskih razstavah. Je prejemnik nagrade salona na mednarodnem tekmovanju v New Yorku 2019 in dobitnik bronaste medalje salona na mednarodnem tekmovanju v Avstraliji 2019.

Na otvoritvi je avtor fotografij med drugim povedal: »Lep in pisan je svet žuželk, ki živijo v naši bližini. Te živalice so vidne le, če v njihov svet vstopiš počasi. Potrebno se je umiriti, zlesti v žabjo perspektivo, v njej vztrajati, gledati in videti. Sam jih nisem želel le portretirati. Prikazati sem jih želel v številnih prizorih iz njihovega življenja. Pri lovljenju plena, hranjenju, razmnoževanju, smrti. Pri tem je moj fotoaparat postal moje tretje oko. Pri mojem potepanju skozi svet "majhnih", sem tako nehote našel svojo oazo miru, v kateri sem lahko za trenutek zaustavil čas.«

V Expanu z razstavo opozarjamo tudi na našo bogato naravno dediščino, vsi »modeli« so namreč iz Pomurja, in pomen ohranjanja le-te za naše zanamce. Potrebno si je vzeti čas, da vidiš, doživiš in začutiš Pomurje.

Prva samostojna razstava Igorja Ternarja bo v Expanu na ogled do 31. marca 2020.

Kontakti in gradiva
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.
Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se". VEČ