Kupi vstopnico
Trgovina Expano

Vas zanima še kaj?

Obrnite se na nas na 08 201 53 70 ali info@expano.si in z veseljem vam bomo odgovorili.

Kako do nas

Vnesi svojo lokacijo in pokazali ti bomo, kako najhitreje prideš do nas.
Razdalja:
Čas poti:
NAVODILA ZA POT
PRIKAŽI
Sporočila

Izbran konzorcij za določitev vsebine za paviljon EXPO – Vrata v Pomurje

 

Murska Sobota, 23. marec 2017 – Na južnem delu soboškega jezera bo v prihodnjem letu stal paviljon, s katerim se je Slovenija predstavljala na svetovni razstavi EXPO v Milanu leta 2015. Murska Sobota je paviljon dobila v upravljanje, ker je pripravila najboljši projekt, z željo, da bo povezal pomurske občine in čezmejne regije, turistom in gostom pa predstavljal Pomurje in življenje ob Muri. Sedaj so na vrsti vsebine, ki bodo napolnile arhitektonsko izjemen objekt, obiskovalcem pa ponudile nepozabno doživetje.

Mestna občina Murska Sobota je v ta namen v začetku februarja povabila k oddaji ponudb za opredelitev osnovne komunikacijske zgodbe s produkcijskimi elementi za predstavitev življenja ob Muri, idejna zasnova notranjega prostora z opremo, osnovni elementi poslovnega modela in trženjskega komuniciranja ter finančna ocena produkcijskih elementov v sklopu vzpostavitve Paviljona »Vrata v Pomurje« naslednje ponudnike: Blckb iz Ljubljane, Pristop iz Ljubljane, Frontal iz Murske Sobote, Innovatif iz Ljubljane, Zgodba iz Maribora, Snautiz Ljubljane in TV IDEA iz Murske Sobote.

Do roka za oddajo ponudb so se odzvali trije ponudniki in sicer:

1. FRANCFRANC, oblikovanje in komunikacije d.o.o., iz Murske Sobote v skupni ponudbi s partnerji Blckb, družba za aplikativno nevroznanost d.o.o., Art rebel 9, vizualne komunikacije d.o.o. ter AU ARHITEKTI d.o.o..
2. FRONTAL d.o.o. iz Murske Sobote
3. INNOVATIF d.o.o. iz Ljubljane

Predložene rešitve in podrobne predstavitve ponudb, ki so bile posredovane kot celote, sta obravnavali ocenjevalna ter posvetovalna komisija. Najpomembnejše merilo za izbor je bila zasnova, pri kateri so upoštevali kreativnost pri predstavitvi vsebin in produkcijskih elementov, inovativnost predstavljenih rešitev in pristopov, vključevanje vsebin za vse ciljne skupine in starostne skupine obiskovalcev paviljona, upoštevanje vseh stebrov predstavitve življenja ob Muri in vključevanje vsebin iz celotne regije, učinkovitost komunikacijskega načrta ter vzdržnost poslovnega modela. Poleg meril so se ponudniki predstavili tudi s svojimi referencami. 

Komisiji je najbolj prepričala ponudba konzorcija FRANCFRANC, Blckb, Art rebel 9 ter AU ARHITEKTI. Svojo rešitev so predstavili z besedami: »Skozi prostor, ki predstavlja zlitje narave, tradicije in sodobne intermedijske rešitve, med katerimi najbolj izstopajo nevrotehnološke, obiskovalec s pomočjo vseh petih čutov doživi Pomurje na zabaven ter hkrati poučen način.«

Izboru bo sledil podpis pogodbe z izbranim ponudnikom ter priprava strokovnih podlag za nadaljnja javna naročila za nabavo opreme in pripravo produkcijskih vsebin.

Dodatne informacije:
Vida Lukač
Kabinet župana
Mestna občina Murska Sobota
T: 02 525 16 19, 031 323 555
E: vida.lukac@murska-sobota.si
Kontakti in gradiva
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.
Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se". VEČ