Kupi vstopnico
Trgovina Expano

Vas zanima še kaj?

Obrnite se na nas na 08 201 53 70 ali info@expano.si in z veseljem vam bomo odgovorili.

Kako do nas

Vnesi svojo lokacijo in pokazali ti bomo, kako najhitreje prideš do nas.
Razdalja:
Čas poti:
NAVODILA ZA POT
PRIKAŽI

Doživi in okusi Pomurje

Doživite Pomurje kot ga niste še nikoli doslej z obiskom interaktivnega doživljajskega parka, kjer nas boste spoznali iz novih zornih kotov. V Expanu poletite z virtualnim balonom, nato pa nadaljujte z obiskom vinarjev in zadovoljite svoje čute ter spoznajte okuse pokrajine ob Muri, ujete v naših vinih.

Paket Doživi in okusi Pomurje vključuje ogled Interaktivnega doživljajskega parka Expano in degustacijo pri izbranem vinarju. Za začetek boste s pomočjo sodobne tehnologije spoznavali Pomurje in se po tem odpravili do izbranega vinarja, kjer boste uživali v okusih regije.

PANON galerija vin

Tam, kjer nebo nežno poljublja zemljo na deviško krivino, nad dolino, zori PANON. Vina iz globin panonskega morja žlahtnijo prostor in prinašajo nove zgodbe v pokrajino, predvsem pa upanje k ohranjanju kulturne krajine in trte, njene najplemenitejše rastline.

Ob obisku PANON galerije vin, vas bo ob prihodu najprej navdušil razgled na Panonsko ravnino, kjer se boste za začetek odžejali s špricerjem. Sledila bo predstavitev PANON galerije vin ter degustacija treh vzorcev buteljčnega vina. Postregli vas bodo še z domačo ajdovo zlejvanko iz lokalnih sestavin, krškopoljskimi ocvirki in narezkom iz mesnin domače proizvodnje.

PANON - Metod Gutman, nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji
Filovci 430, 9222 Bogojina, Slovenija

ODPIRALNI ČAS:
po predhodni najavi na telefonski številki:
+386 (0)40 743 954

Vinska klet Marof

V osrčju Goričkega, ko razen travnikov in gozda ne pričakujete ničesar več, stoji sodobna vinska klet za pridelavo tradicionalnih vin. V kratkem času so dosegli kultni status in postali ena najbolj prepoznavnih vinskih znamk v Sloveniji.

Na edinstveni gričevnati pokrajini, ki se nahaja na obrobju Panonske nižine vas bo navdušila vinska klet Marof. Skupek bogastva narave in znanja človeka, je njihov pristop k vinarjenju. Večkrat nagrajena vrhunska vina vas bodo navdušila in prepričali se boste o okusih, ki se ob bok postavijo najboljšim svetovnim vinom.

Pet različnih vrst vrhunskih vin iz osrčja Goričkega, vam bo v dobri družbi, ob lokalnem siru in kruhu razvajalo brbončice s pogledom na gričevje.

Panvita Marof, d.o.o.
Mačkovci 35, 9202 Mačkovci, Slovenija

www.marof.eu

ODPIRALNI ČAS:
tor, sre, pet: 10:00 – 16:00
četrtek: 10:00 – 13:00
sobota: 13:00 – 18:00
pon in ned: po predhodnem dogovoru na telefonski številki: +386 (02) 556 18 10

Steyer vina

V vinogradih družine Steyer grozdju omogočijo, da v vinu izrazi vso svojo žlahtnost. Kot priznana "Hiša Dišečega Traminca" v kleti donegujejo bogat izbor vin te aromatične sorte, ki navdušuje vinske ljubitelje po svetu.

Vas Plitvica, dom družine Steyer. Na posestvu, na katerem je nekoč stala kovačija, se družina zdaj ukvarja z vinogradništvom. Vinorodni okoliš, ki zagotavlja odlične pogoje za dišeči traminec, pa je bil povod za nastanek Hiše dišečega traminca. Okolica in posestvo vas bosta očarala že ob prihodu, ob vodenem ogledu kleti in degustaciji izbranih vin, pa se boste lahko prepričali o njihovem znanju in predanosti trti. Okrepčali pa se boste še z izbranimi lokalnimi siri.

Steyer vina, Steyer Danilo
Plitvica 10, 9253 Apače, Slovenija

www.steyer.si

ODPIRALNI ČAS:
po predhodni najavi na telefonski številki: +386 (0)41 768 026

Vinska klet Kelenc

V čudoviti vinski pokrajini, v Lendavskih goricah, kjer je vinogradništvo v njihovih srcih že stoletja, ustvarjajo povezavo med tradicijo in sodobnim kletarjenjem. 

V vinski kleti Kelenc, bo vsak z lahkoto našel svojega favorita. Vina različnih tipov, so plod edinstvene pokrajine, sonca in ljubezni do vina. V vinski kleti, ki se nahaja v Lendavskih goricah in je opremljena z najsodobnejšo tehnologijo, vas bodo navdušili z različnimi vzorci vin ter znanjem, ki se prenaša preko več generacij. Ob degustaciji vam bodo postregli še s prigrizkom.

Vinska klet Kelenc
Lendavske Gorice 29b, 9220 Lendava, Slovenija

www.vino-kelenc.com

ODPIRALNI ČAS:
po predhodni najavi na telefonski številki: +386 (0)31 564 022

Turistična kmetija Puhan

V Bogojini nad Plečnikovo cerkvijo, vam na Turistični kmetiji Puhan ponujajo vrhunska vina. Ob razgledu na prekmursko ravnico boste lahko svoje brbončice razvajali tudi z domačimi mesninami in drugimi delikatesami iz kmetije Puhan.

Na bregu Vršič se nahajajo vinogradi Turistične kmetije Puhan. Odlična gastronomska ponudba, ki je sestavljena iz doma pridelanih sestavin in vrhunska vina so že pred leti poskrbela za visoke ocene na različnih ocenjevanjih. Družinska sodobno urejena kmetija vas bo navdušila ob degustaciji petih različnih vin in domačih mesnin ter različnih delikates.

Turistična kmetija Puhan
Bogojina 311, 9222 Bogojina, Slovenija

www.turizempuhan.si

ODPIRALNI ČAS:
pet: 13:00 – 22:00
sob: 12:00 – 22:00
ned: 12:00 – 17:00

Obvezna predhodna najava na telefonski številki: +386 (0)41 637 242

Vina Gjerkeš

Na skrajnem zahodu Goričkega v vasi Fikšinci stoji moderna vinska klet družine Gjerkeš, kjer lahko ob pokušanju vrhunskih vin in penin prisluhnete zgodbam o vinu, Goričkem in Prekmurju. Njihova večkrat nagrajena vina in penine dosegajo odlične rezultate na mednarodnih ocenjevanjih.

Družinsko posestvo Gjerkeš stoji v prijetnem in mirnem okolju Krajinskega parka Goričko. Sodobna vinska klet z degustacijskimi prostori in sodobno opremljenimi dvoposteljnimi sobami stoji ob prenovljeni domačiji iz leta 1925. Na najlepših legah okrog hiše rastejo vinogradi, ki jih obdelujejo naravi prijazno.

Odlična vina in penine iz njihove kleti lahko poskusite v prijetnih degustacijskih prostorih, na zunanji terasi ali na dvorišču pod staro lipo.  Na posestvu lahko tudi prespite.

Hiša vina Gjerkeš
Fikšinci 49, 9262 Rogašovci, Slovenija

www.vina-gjerkes.com

info@vina-gjerkes.com

ODPIRALNI ČAS:
po predhodni najavi in rezervaciji na telefonski številki: +386 (0)41 623 125

Posestvo Passero

Posestvo Passero vabi na pokušino vrhunskih vin z obronkov Goričkega. Kozarcu primaknejo izbor izvrstnih pralinejev iz njihove podeželske čokoladnice, predstavijo bogat izbor domače delikatese in vam z veseljem razkažejo domačijo. Radosti Prekmurja polepšajo dan.

Z ljubeznijo preurejeno starejše posestvo v vasi Tešanovci, bo poskrbelo zato, da se boste pri njih počutili udobno in sproščeno. Ob degustaciji petih različnih vrst njihovih vrhunskih vin, se boste prepustili še razvajanju s čokolado, katero v svoji čokoladnici izdelujejo sami. Prepustite se razvajanju včerajšnjih izkušenj in današnjega navdiha.

Posestvo Passero
Tešanovci 24, 9226 Moravske Toplice, Slovenija

www.passero.si

ODPIRALNI ČAS:
pon – sob: 8:00 – 16:00
ned: 9:00 – 12:00
zaželjena predhodna najava na telefonski številki: +386 (0) 51 357 170

Izletniška kmetija Kozelinovi

Mimo slikovitih gozdov, travnikov in vinogradov, pot vodi do domačije Kozelinovih. V svojih vinogradih vzgajajo avtohtono sorto »gerlinčan«. Okušanje vina bo pod brajdami z edinstvenim razgledom še toliko slajše.

V vasi Gerlinci, do katere vodijo skrite in zavite poti, vas bodo pod brajdami, izpod katerih se razgleda čudovit razgled na goričko pokrajino očarala zgodbe o ljudeh in vinu. Okrepčali se boste s petimi različnimi vrstami vina ob katerih vam bodo gospodarji postregli še z domačim narezkom in sveže pečenim kruhom.

Izletniška kmetija Kozelinovi
Gerlinci 130, 9261 Cankova, Slovenija

ODPIRALNI ČAS:
petek: 15:00 – 23:00
sobota: 13:00 – 23:00
nedelja: 13:00 – 22:00

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.
Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se". VEČ