Kupi vstopnico

Vas zanima še kaj?

Obrnite se na nas na 08 201 53 70 ali info@expano.si in z veseljem vam bomo odgovorili.

Kako do nas

Vnesi svojo lokacijo in pokazali ti bomo, kako najhitreje prideš do nas.
Razdalja:
Čas poti:
NAVODILA ZA POT
PRIKAŽI

Skrito dvorišče: TONČ FEINING TRIO

Za Hranilnico prekmurskih dobrot, nekdanjo mestno banko, se nahaja manjše dvorišče, ki ga mimoidoči stežka opazijo. A v poletnih večerih, ko na tem majhnem dvorišču odzvanja glasba, navdihnjena z jazz, blues, funk in ostalimi ritmi, marsikomu zastane korak. Skrito dvorišče tako postane udoben prostor, kjer si spočije srce in se nahrani duša.

V soboto, 15. avgusta: TONČ FEINING TRIO

Zasedba: Tonč Feining – klavir, vokal, Robert Jukič – bas kitara, Žiga Smrdel – bobni.

Tonč Feining je en izmed najiznajdljivejših avstrijskih glasbenikov. Je znani jazzovski pianist, pevec, aranžer glasbe za gledališke predstave, filme in lastne produkcije. Posnel je 8 plošč pod lastnim imenom, slišimo ga lahko tudi na albumih Vlada Kreslina, Roberta Jukiča in slovenske pevke soula Maye. Na najnovejši plošči Shine se predstavlja tudi kot pevec in tekstopisec. V Avstriji je posebno znan po raznolikem delu ter združevanju ljudskega izročila in jazza, v njegovi glasbi pa najdemo tudi elemente funka in soula. Trio dopolnjujeta Robert Jukič na basovski kitari in Žiga Smrdel na bobnih. Robert Jurič, eden najboljših evropskih basistov, skrbi za podlago z basovsko kitaro in piše tudi besedila. Novi v triu je bobnar Žiga Smrdel, ki je kljub mladosti odlično odziven in energičen glasbenik. Je eden izmed mladih levov slovenske scene in glasbo popelje v vse smeri – umirjeno, vroče ali funk.

http://www.zkts-ms.si/kultura
Dodaj v Moj izbor Dodano v Moj izbor

Vinko Skale: Korenine

V okviru Fotogradu Negova 2020 se nam od 10. 8. 2020 do 30. 10. 2020 predstavlja Vinko Skale, eden naših najboljših sodobnih fotografov, z razstavo Korenine.

Več

Reha Bilar: Pusti ljubezni, naj bo!

V okviru Fotogradu Negova 2020 se nam od 13. 8. 2020 do 30. 10. 2020 predstavlja Reha Bilir, eden najboljših turških sodobnih fotografov, z razstavo Pusti ljubezni, naj bo!.

Več

Zeliščarska razstava

V pristavi gradu Negova je na ogled nova zeliščarska razstava s tremi osnovnimi tematskimi sklopi: Zelišča in njihova uporabnost, Doživljajski in izobraževalni zeliščni park Negova ter Kotiček zeliščarke Apolonije.

Več

Murska Sobota skozi objektiv Jožeta Kološe-Kološa

Murska Sobota skozi objektiv Jožeta Kološe-Kološa: Ulična razstava Pomurskega muzeja Murska Sobota v Drevoredu Martina Luthra

Več
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.
Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se". VEČ