Kupi vstopnico
Trgovina Expano

Vas zanima še kaj?

Obrnite se na nas na 08 201 53 70 ali info@expano.si in z veseljem vam bomo odgovorili.

Kako do nas

Vnesi svojo lokacijo in pokazali ti bomo, kako najhitreje prideš do nas.
Razdalja:
Čas poti:
NAVODILA ZA POT
PRIKAŽI

Razstava Biodiverziteta Slovenije

Pred paviljonom Expano je med 25. oktobrom 2021 in 31. marcem 2022 na ogled velika fotografska razstava z naslovom "Biodiverziteta Slovenije".

Biodiverziteta je izraz, ki opisuje neverjetno pestrost življenja na Zemlji. Ta ne zajema zgolj pestrost različnih vrst, ki naj bi jih bilo na Zemlji več kot 10 milijonov ampak tudi tudi različnost osebkov vsake izmed njih in osupljivo pestrost življenjskih navad. V zadnjih desetletjih opažamo, da se biotska pestrost zmanjšuje – populacije se krčijo, več vrst izumre, kakor jih nastane. Veliko znakov kaže, da smo za upadanje pestrosti pretežno odgovorni ljudje. Biodiverzitete sicer ne bomo uničili, lahko pa jo tako močno spremenimo, da bodo postale razmere za naše življenje precej slabše kakor so danes.  

Obiskovalce vabimo k ogledu fotografij, ki pričajo o izjemni pestrosti geografskih pokrajin in posledično o pestrosti zanimivih značilnih živalskih in rastlinskih vrstah.

Razstavo je v sklopu projekta LIFE NATURAVIVA, biodiverziteta - umetnost življenja, izdelal Nacionalni inštitut za biologijo, postavitev razstave pred paviljonom Expano pa sta omogočila Javni zavod Krajinski park Goričko in Regijski promocijski center Expano.

Dodaj v Moj izbor Dodano v Moj izbor
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.
Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se". VEČ