Kupi vstopnico
Trgovina Expano

Vas zanima še kaj?

Obrnite se na nas na 08 201 53 70 ali info@expano.si in z veseljem vam bomo odgovorili.

Kako do nas

Vnesi svojo lokacijo in pokazali ti bomo, kako najhitreje prideš do nas.
Razdalja:
Čas poti:
NAVODILA ZA POT
PRIKAŽI

Matjaž Geder: Razstava grafik

Matjaž Geder je leta 2002 diplomiral iz likovne pedagogike na mariborski Pedagoški fakulteti. Čeprav je, po besedah Roberta Inhofa, njegova likovna namera izrazito intimna, saj dela grafike predvsem zase in v popolni odsotnosti kakršnekoli agresivne in vsiljive samopromocije, so njegovo delo opazili različni likovni kritiki in galerije, čemur so sledila vabila na številne samostojne in skupinske razstave doma in v tujini. 

V svojih delih odpira pereče teme sodobne družbe in problematizira rigidnost šolskega sistema. Avtorjeva ustvarjalnost je tesno povezana z njegovim poklicem učitelja likovne umetnosti. Motivi iz šolskega sveta se velikokrat znajdejo na njegovih grafikah.

Leta 2017 je bil kot predstavnik Slovenije nominiran za nagrado Queen Sonja Print Award, ki jo za ustvarjalne dosežke na področju grafike podeljuje kraljica Sonja Norveška. Leta 2021 je prejel posebno priznanje na 10. mednarodnem grafičnem trienalu v Bitoli (Severna Makedonija). Po izboru Mednarodnega grafičnega likovnega centra sodeluje na potujoči razstavi del desetih sodobnih slovenskih grafikov »Sodobno = sveže, Contemporary Equals Fresh«, ki se prične aprila 2022 v Čengduju (LR Kitajska).

https://matjazgeder.com/
Dodaj v Moj izbor Dodano v Moj izbor
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.
Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se". VEČ