Kupi vstopnico
Trgovina Expano

Vas zanima še kaj?

Obrnite se na nas na 08 201 53 70 ali info@expano.si in z veseljem vam bomo odgovorili.

Kako do nas

Vnesi svojo lokacijo in pokazali ti bomo, kako najhitreje prideš do nas.
Razdalja:
Čas poti:
NAVODILA ZA POT
PRIKAŽI

JANEZ BERNIK: Slike iz zbirke Galerije Antikvitete Novak

V Galeriji Murska Sobota smo se začeli povezovati in sodelovati tudi s slovenskimi zasebnimi galerijami, saj ima prenekatera izmed teh galerij v svojih zbirkah številne posamične umetnine, v nekaterih primerih pa kar odlične zbirke najpomembnejših slovenskih umetnikov. Razstava slik Janeza Bernika iz zbirke Galerije Antikvitete Novak nam predstavlja prvo takšnih sodelovanj. Prvi razlog, ne nujno v tem vrstnem redu, je ta, da je Bernik eden izmed redkih najpomembnejših predstavnikov slovenskega modernizma, katerega dela pa v Galeriji Murska Sobota doslej še niso bila razstavljena. Drugi razlog pa je, da so Bernikove slike, ki sestavljajo to zbirko, v umetniškem smislu izjemne, tako da bi bila velika škoda, če se slike ne bi pokazale javnosti, dokler so še del omenjene zbirke.

Janez Bernik se je rodil leta 1933 v Guncljah pri Ljubljani. Med leti 1951-1955 je študiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani in diplomiral iz slikarstva pri prof. Maksimu Sedeju. Za svoje delo je prejel številne domače in mednarodne nagrade, njegova slikarska dela pa hranijo v številnih slovenskih, evropskih in amreiških galerijah.

https://www.galerija-ms.si/gallery-item/janez-bernik-slike-iz-zbirke-galerije-antikvitete-novak-endre-gonter-terra-pannon-2-2-31-3-2023/
Dodaj v Moj izbor Dodano v Moj izbor

Predstava za otroke: SMETARKO DARKO (za abonma in izven)

V četrtek, 6. aprila 2023, bo predstava za otroke: SMETARKO DARKO (za abonma in izven) in sicer, ob 17.uri v domu kulture Gornja Radgona.

Več

Odprtje samostojne razstave Nane Irgolič: Prepletanje misli

V soboto, 8. aprila 2023, ob 18.00 uri bo v galeriji Doma kulture Gornja Radgona potekala razstava Nane Irgolič : Prepletanje misli.

Več

Petkov poetični večer: TOM VEBER

V petek, 14. 4. 2023, ob 18.00 bo v Muzeju Špital Tom Veber, ob pogovoru z Niko Škof, bral svojo poezijo.

Več

Zeliščarski dan na gradu Negova NEGOVAnJe 2023

V nedeljo, 23. aprila 2023, med 10. in 17. uro bo na gradu Negova zeliščarski dan.

Več

Tradicionalno kresovanje z baklado

V nedeljo, 30. aprila 2023, se lahko pridružite na tradicionalno kresovanje z baklami. Kresovanje bo potekalo na TŠC Trate v Gornji Radgoni ob 20:00 uri.

Več
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.
Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se". VEČ