Kupi vstopnico
Trgovina Expano

Vas zanima še kaj?

Obrnite se na nas na 08 201 53 70 ali info@expano.si in z veseljem vam bomo odgovorili.

Kako do nas

Vnesi svojo lokacijo in pokazali ti bomo, kako najhitreje prideš do nas.
Razdalja:
Čas poti:
NAVODILA ZA POT
PRIKAŽI

Gregor Purgaj: razstava umetniških del

Gregor Purgaj je pripadnik prve generacije slovenske Street Art scene, ki živi in ustvarja v Murski Soboti. Od leta 2005 razstavlja v galerijah doma kot tudi v tujini in je prepoznaven akter pomurskega likovnega prostora.

Kot je zapisal dr. Robert Inhof: ˝Purgajev svet je svet, za katerega se zdi, da so v njem osnovni elementi postavljeni skoraj v idealno razmerje. Vegetabilno bitje, drevesa in hiše nam kažejo na element zemljo, ribe in zračni mehurčki na vodo, ptica na nebo in rdeča barva na ogenj. Za Gregorja Purgaja bi težko rekli, da je upornik brez razloga, morda bi bilo bolj ustrezno reči, da je optimist brez razloga. Ne glede na to, da čas ustvarjalcem ni naklonjen, Purgaj ne izhaja iz lastnega patetičnega notranjega sveta in sveta ne interpretira na morbiden način sodobnih množičnih občil, za katere se nekaj zgodi šele takrat, če je to, ka se zgodi, slabo. Njegova interpretacija sveta je sproščena, igriva in lahkotna, a globoka.˝

Njegovo delovanje na področju umetnosti je široko in aktivno, saj sodeluje tudi na alternativni glasbeni sceni kot oblikovalec nosilcev glasbe, knjig, plakatov in videospotov.

Kontakt: gregor.purgaj@gmail.com

Dodaj v Moj izbor Dodano v Moj izbor

Čar lesa 2022

Les je dar narave, ki v drevesih nastaja s fotosintezo iz ogljikovega dioksida (CO2). Le-ta se v lesnih izdelkih v času uporabe ohranja še desetletja.

Več

Matjaž Geder: Razstava grafik

Vabljeni na ogled razstave del Matjaža Gederja z naslovom ŽIVŽAV/VSE PO STAREM. Razstava bo na ogled v prostorih paviljona Expano do 19. 2. 2023.

Več
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.
Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se". VEČ