Kupi vstopnico

Vas zanima še kaj?

Obrnite se na nas na 08 201 53 70 ali info@expano.si in z veseljem vam bomo odgovorili.

Kako do nas

Vnesi svojo lokacijo in pokazali ti bomo, kako najhitreje prideš do nas.
Razdalja:
Čas poti:
NAVODILA ZA POT
PRIKAŽI

Gregor Purgaj: razstava umetniških del

Gregor Purgaj je eden vidnejših mlajših ustvarjalcev alternativne umetnosti v Murski Soboti. Purgaj prihaja iz subkulture grafitov, katero danes poznamo kot STREET art. S privdihom POParta iz sodobne umetnostije razvil svoj likovni jezik ter tako postal prepoznaven del prekmurskega likovnega prostora. Kot je zapisal dr. Robert Inhof:˝Purgajev svet je svet, za katerega se zdi, da so v njem osnovni elementi postavljeni skoraj v idealno razmerje. Vegetabilno bitje, drevesa in hiše nam kažejo na element zemljo, ribe in zračni mehurčki na vodo, ptica na nebo in rdeča barva na ogenj. Za Gregorja Purgaja bi težko rekli, da je upornik brez razloga, morda bi bilo bolj ustrezno reči, da je optimist brez razloga. Ne glede na to, da ča sutvarjalcem ni naklonjen, Purgaj ne izhaja iz lastnega patetičnega notranjega sveta in sveta ne interpretira na morbiden način sodobnih množičnih občil, za katere se nekaj zgodi šele takrat, če je to, ka se zgodi, slabo. Njegova interpretacija sveta je sproščena, igriva in lahkotna, a globoka.˝

Z letom 2005 svoja dela razstavlja po galerijah, tako v Sloveniji kot v tujini. Aktivno sodeluje z domačo alternativno založbo GOD BLESS THIS MESS rec., oblikuje in ilustrira naslovnice glasbenih izdelkov, knjig, plakatov, ter sodeluje pri produkciji videospotov z režiserjem Matejem Kolmankom. Leta 2017 mu je mestna občina Murska Sobota podelila plaketo za posebne dosežke na likovnem področju. Živi in ustvarja v Murski Soboti. 

Kontakt: gregor.purgaj@gmail.com

Dodaj v Moj izbor Dodano v Moj izbor

JUDOVSKI JEZIKI

Tudi to leto se na gradu Negova pridružujemo Evropskim dnevom judovske kulture. Od 3. septembra 2020 pa vse do konca oktobra bo na gradu na ogled dokumentarna razstava JUDOVSKI JEZIKI.

Več

EUGENIO FIENI: ŽIVLJENJE NA ARKTIKI (Saga o Nenetih)

V okviru jesenskega ciklusa Fotograd Negova 2020 se nam od 5. 9. 2020 do 30. 10. 2020 predstavlja Eugenio Fieni, odličen italijanski fotograf, z razstavo Življenje na Arktiki (Saga o Nenetih).

Več

ILUSTRACIJE MANICE KLENOVŠEK MUSIL

Vabljeni v grad Negova, kjer mladi po letih in srcu spoznavajo Slončka Staneta , Komarja Janeza, Mravljinčarja Franca, Pobalinsko pujso, Čarobno školjko in ostale like iz slikanice svetovno priznane avtorice Manice Klenovšek Musil.

Več
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.
Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se". VEČ