Kupi vstopnico
Trgovina Expano

Vas zanima še kaj?

Obrnite se na nas na 08 201 53 70 ali info@expano.si in z veseljem vam bomo odgovorili.

Kako do nas

Vnesi svojo lokacijo in pokazali ti bomo, kako najhitreje prideš do nas.
Razdalja:
Čas poti:
NAVODILA ZA POT
PRIKAŽI

ENDRE GÖNTÉR: Terra Pannon

Slikarski začetki Endreja Göntérja segajo v sredino sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Še posebej opazno je umetnik javno nastopil kot član Grupe 676, ki se je publiki prvič predstavila leta 1977. Endre Göntér se zaveda, da njegova umetnost ne bo spremenila sveta, zato v svoji angažiranosti ni nikoli agresiven, niti vsiljiv. Skozi izvirno likovno govorico nam podaja intimen razmislek o aktualnih dilemah ter skozi prepričljivo ikonografijo ter prepoznaven kolorit že pet desetletij uspešno nagovarja širok krog likovnega občestva. 

Endre Göntér se je rodil 19. februarja 1949 v Dobrovniku. Po končani osnovni šoli je obiskoval učiteljišče v Murski Soboti. Študij je nadaljeval na mariborski Pedagoški akademiji (likovna smer), kjer je diplomiral pri prof. Ludviku Pandurju in prof. Maksu Kavčiču. V okviru samostojnih in skupinskih razstav svoje avtorsko delo predstavlja že več kot 50 let. Je dobitnik številnih nagrad in priznanj, udeležuje se likovnih srečanj, simpozijev in kolonij. Živi in dela v Murski Soboti.

Dodaj v Moj izbor Dodano v Moj izbor

Predstava za otroke: SMETARKO DARKO (za abonma in izven)

V četrtek, 6. aprila 2023, bo predstava za otroke: SMETARKO DARKO (za abonma in izven) in sicer, ob 17.uri v domu kulture Gornja Radgona.

Več

Odprtje samostojne razstave Nane Irgolič: Prepletanje misli

V soboto, 8. aprila 2023, ob 18.00 uri bo v galeriji Doma kulture Gornja Radgona potekala razstava Nane Irgolič : Prepletanje misli.

Več

Petkov poetični večer: TOM VEBER

V petek, 14. 4. 2023, ob 18.00 bo v Muzeju Špital Tom Veber, ob pogovoru z Niko Škof, bral svojo poezijo.

Več

Zeliščarski dan na gradu Negova NEGOVAnJe 2023

V nedeljo, 23. aprila 2023, med 10. in 17. uro bo na gradu Negova zeliščarski dan.

Več

Tradicionalno kresovanje z baklado

V nedeljo, 30. aprila 2023, se lahko pridružite na tradicionalno kresovanje z baklami. Kresovanje bo potekalo na TŠC Trate v Gornji Radgoni ob 20:00 uri.

Več
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.
Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se". VEČ