Kupi vstopnico
Trgovina Expano

Vas zanima še kaj?

Obrnite se na nas na 08 201 53 70 ali info@expano.si in z veseljem vam bomo odgovorili.

Kako do nas

Vnesi svojo lokacijo in pokazali ti bomo, kako najhitreje prideš do nas.
Razdalja:
Čas poti:
NAVODILA ZA POT
PRIKAŽI

Ekosistemi Slovenije in biodiverziteta

Slovenija se nahaja na stičišču štirih velikih geografskih regij: alpske, panonske, dinarske in sredozemske, kar je eden ključnih razlogov, zakaj imamo v Sloveniji veliko biodiverziteto.  Sama razstava predstavlja najpogostejše ekosisteme v Sloveniji ter njihove značilnosti. Sestavljena je iz devetih panojev, na katerih so, poleg uvodnega panoja, predstavljeni gozdovi, kulturna krajina, visokogorje, naselja, celinske vode, mokrišča, morja in podzemlje Slovenije.

Pripravljena je bila v sklopu projekta LIFE NATURAVIVA, Biodiverziteta – umetnost življenja, izdelal pa jo je Nacionalni inštitut za biologijo. V projektu sodeluje deset projektnih partnerjev, od tega pet naravnih parkov Slovenije, med njimi tudi Javni zavod Krajinski park Goričko.

Namen projekta je ozavestiti čim širšo javnost o bogati biodiverziteti Slovenije, o grožnjah, ki pretijo in pomembnosti njenega varovanja.

Razstava bo v prostorih Regijskega promocijskega centra Expano na ogled  do 15. novembra 2021.

Dodaj v Moj izbor Dodano v Moj izbor

Promocijska razstava Čar lesa 2022

Les je dar narave, ki v drevesih nastaja s fotosintezo iz ogljikovega dioksida (CO2). Le-ta se v lesnih izdelkih v času uporabe ohranja še desetletja.

Več

Matjaž Geder: Razstava grafik

Vabljeni na ogled razstave del Matjaža Gederja z naslovom ŽIVŽAV/VSE PO STAREM. Razstava bo na ogled v prostorih paviljona Expano do 19. 2. 2023.

Več
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.
Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se". VEČ