Kupi vstopnico
Trgovina Expano

Vas zanima še kaj?

Obrnite se na nas na 08 201 53 70 ali info@expano.si in z veseljem vam bomo odgovorili.

Kako do nas

Vnesi svojo lokacijo in pokazali ti bomo, kako najhitreje prideš do nas.
Razdalja:
Čas poti:
NAVODILA ZA POT
PRIKAŽI

Biodiverziteta Slovenije

V parku pred gradom na Goričkem je od začetka avgusta ter do konca oktobra 2021 na ogled velika fotografska razstava "Biodiverziteta Slovenije".

Obiskovalce vabimo k ogledu fotografij zanimivih živalskih in rastlinskih vrst, ki so pričajo o bogati pestrosti pokrajin Slovenije. Življenjski pestrosti oziroma biotski raznovrstnosti življenja pravimo biodiverziteta in vse večkrat tudi raznoživost. Slovenija pokriva dobrega 0,01 % kopnega na Zemlji in ima velikosti in geografskemu položaju temu primeren delež svetovne biodiverzitete. Poznamo okoli 25.000 vrst, verjetno pa na našem ozemlju živi vsaj še enkrat toliko doslej nepoznanih vrst. Na 40 fotografijah je predstavljen le delček našega čudovitega bogastva narave, saj na eni sami razstavi, naj je še tako obsežna, ni mogoče predstaviti niti vseh rastlin niti vseh ptic ali vseh hroščev, kaj šele celotno biodiverziteto Slovenije.

Vabljeni k sprehodu pod stoletnimi drevesi v grajskem parku in k ogledu fotografij! Razstavo je v sklopu projekta LIFE NATURAVIVA, biodiverziteta - umetnost življenja, pripravil Nacionalni inštitut za biologijo.

https://www.park-goricko.org/vsebina/2096/Biodiverziteta-Slovenije
Dodaj v Moj izbor Dodano v Moj izbor

Sočna vilica

Ulična avantura Sočne vilice se nadaljuje. Na Slovenski ulici bo ponovno zadišalo v petek, 17. septembra, med 11. in 20. uro!

Več

Dan luštnega paradižnika

Se tudi vam kaj LUŠTa? V soboto, 18. septembra, med 9:00 in 15:00, bo na LUŠTni domačiji prav LUŠTno!

Več

Komedija: Hotel Opera

V okviru praznovanja 26. praznika Občine Gornja Radgona vas v sredo, 29. septembra 2021, ob 19. uri vabimo na ogled komedije Hotel Opera v izvedbi Društva 2020 Ljutomer. Vstop prost!

Več

Jože Kološa - Kološ

Razstava o življenju in delu murskosoboškega fotografa Jožeta Kološe, ki je v slovensko umetniško fotografijo 20. stoletja uvedel nove smernice in pristope.

Več

JURAKTEKTURA – razstava skulptur Roberta Juraka

Robert Jurak (Logarovci) se letos predstavlja na negovskem gradu s svojimi parkovnimi skulpturami, ki skozi tri različne tematske cikluse Preslice, Drevesni totemi in Semaforji strpnosti, nagovarjajo obiskovalce.

Več

LILA PRAP: LJUBEZEN

Vabimo vas na ogled razstave Ljubezen velike slovenske umetnice Lile Prap.

Več

Stalna razstava Pomurskega muzeja Murska Sobota

Razstava o preteklosti pomurske regije od prazgodovine do 21. stoletja.

Več
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.
Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se". VEČ